انتخاب همسر و شريك زندگي، يكي از حساس‌ترين انتخاب‌هاي پيش روي افراد است كه اهميت فراواني دارد. گاهي ناديده گرفتن يك مسئله‌ي ساده و مهارت‌هاي زندگي مي‌تواند دليلي بر پايان تلخ يك زندگي باشد. به همين دليل، مشاوره پيش از ازدواج و آگاهي از مهارت‌هاي زندگي، براي جلوگيري از يك سري اتفاق‌ها توصيه مي‌شود. البته توجه داشته باشيد كه اين مشاوره تنها براي پيش از ازدواج نيست و زوج‌ها براي حل اختلاف‌هاي خود مي‌توانند در جلسه‌هاي زوج درماني شركت كنند.

در اين مقاله مي‌خواهيم «اهميت و نقش مشاوره پيش از ازدواج و زوج درماني را در كاهش اختلاف و طلاق» را توضيح دهيم. تا انتها با ما همراه باشيد.

 

مشاوره پيش از ازدواج چيست؟

مشاوره آنلاين پيش از ازدواج، روشي است كه به وسيله‌ي آن، زوج‌ها براي شروع زندگي مشترك خود آماده مي‌شوند. اين جلسات به شما و همسرتان كمك مي‌كند، متوجه شويد كه رابطه‌ي شما تا چه اندازه سالم و صميمانه است. با مراجعه به مشاوره پيش از ازدواج، مي‌توانيد شانس بيشتري براي يك زندگي پايدارتر داشته باشيد.

دلايل مهم براي مشاوره قبل از ازدواج چيست؟

ازدواج بدون شناخت، كاري اشتباه است. شايد زوج‌هايي را ديده باشيد كه اوايل زندگي، بسيار بي‌نقص‌اند اما به مرور زندگيشان تغيير كرده است و رنگ ‌و بوي محبت ندارد. زوج‌ها قبل از آن كه به مرحله‌ي ازدواج برسند بايد شناخت كافي و دقيق از يكديگر داشته باشند. پس چه بهتر است كه از يك مشاور كمك بگيرند. 

در جلسات مشاوره‌ قبل از ازدواج، سوال‌هاي روان‌شناسي مطرح مي‌شود. مشاور با روش‌هاي روان‌شناسانه، پاسخ‌هاي زوج‌ها را بررسي مي‌كند. اين بررسي‌ها، به آن‌ها كمك مي‌كند تا در آينده، جلوي مشكلات احتمالي را بگيرند و در صورت بروز مشكل، به خوبي آن را مديريت كنند.

ممكن است شما در ميان اطرافيان خودتان، افرادي را ديده باشيد كه در معرض ازدواج پرخطرند يا يك ازدواج تحميلي آن‌ها را تهديد مي‌كند. گاهي ازدواج‌هاي فاميلي هم نوعي از ازدواج تحميلي به حساب مي‌آيد كه بر اساس رسوم خانواده، دختر و پسر بايد به اين ازدواج تن دهند كه در بيشتر مواقع با مشكلاتي مثل سختي ابراز محبت روبه‌رو مي‌شوند. اين افراد بهتر است پيش از ازدواج، به مشاوره قبل از ازدواج بروند تا مشاور مشكلات پيش روي آن‌ها را برايشان توضيح دهد. 

قبل از ازدواج به چه نكاتي توجه كنيم؟

قبل از ازدواج بايد به شناخت كافي از همسر خود برسيد و اين موضوع را جدي بگيريد. براي اين كار بهتر است مدتي صبر كنيد و بعد از اين كه به شناخت كافي رسيديد ازدواج كنيد. يكي ديگر از موارد قابل توجه، داشتن معيار مناسب است. سعي كنيد تا معيارهاي شما سطحي نباشد و در كنار مسائل ديگر به رشد و پيشرفت فكر كنيد. توجه داشته باشيد كه فرد مناسبي را انتخاب كنيد. اگر رفتاري در طرف مقابل خود مي‌بينيد كه با معيارهاي شما يكي نيست، مطمئن باشيد كه بعد از ازدواج هم معجزه نمي‌شود. در اين موارد بهتر است از يك مشاور ازدواج كمك بگيريد. 

سعي كنيد در اين دوران، ارتباط درستي با او برقرار كنيد. چيزهايي را كه در ذهن شما مي‌گذرد به او بگوييد و از او انتظار نداشته باشيد تا حدس بزند. شفاف‌سازي مسائل، يكي از موارد بسيار مهم قبل از ازدواج است كه به رابطه‌ي بعد از ازدواج زوج‌‌ها كمك مي‌كند.

قبل از ازدواج چه سوال‌هايي پرسيده مي‌شود؟

سوال‌هايي كه از زوج‌ها پرسيده مي‌شود، يكسان نيست. مشاوران با توجه به سطح فرهنگ و سواد افراد، سوال مي‌پرسند، اما همه‌ي اين سوال‌ها در نهايت هدف مشخصي را دنبال مي‌كنند. در اين قسمت چند نمونه از اين سوال‌ها را مرور مي‌كنيم.

  1. بزرگ‌ترين مشكل ازدواج از نظر شما چيست؟

  2. آيا مي‌توانيد به هم اعتماد كنيد؟ به چه اندازه؟

  3. چرا مي‌خواهيد ازدواج كنيد؟

  4. حاضريد به خاطر زندگي‌تان در صورت نياز، تغيير كنيد؟

  5. آيا تفريحات و علايق شما يكسان است؟

  6. آيا مشكل حل نشده‌اي ميان شما باقي مانده است؟

  7. در صورت وجود مشكل، چگونه آن را حل مي‌كنيد؟

  8. بزرگ‌ترين دليل دوست داشتن يكديگر چيست؟

مشاوره به صورت انفرادي برگزار مي‌شود يا دو ‌نفره؟

يكي از سوال‌هايي كه ممكن است براي زوج‌ها پيش بيايد، مسئله‌ي برگزاري جسله به شكل انفرادي يا دو نفره است. اگر مي‌خواهيد جلسه‌هاي مشاوره‌ي شما به خوبي پيش برود، بهتر است هر دو نفر با هم شركت كنيد. اما گاهي هم پيش مي‌آيد كه يكي از زوج‌ها به هر دليلي شركت نمي‌كند. توجه داشته باشيد كه اگر فردي از روي عمد به مشاوره نرود، تا حدودي نگرش فكري و شخصيتي او مشخص مي‌شود. توصيه مي‌شود كه دو نفر باهم شركت كنند تا در روند تصميم‌گيري مشكلي پيش نيايد.

آيا مشاوران قابل اعتماداند؟

بله، مشاوران افراد قابل اعتمادي‌اند. بهتر است به خاطر اين مسئله، مشاوره پيش از ازدواج را عقب نيندازيد. مشاوران هيچ وقت حرف‌هاي خصوصي شما را به پارتنر شما نمي‌گويند و تنها سعي مي‌كنند با پرسش و پاسخ اهداف خود را پيش ببرند و مسائل مهم را براي او روشن كنند. 

البته يادتان باشد كه بايد مراكز مشاوره‌ي مطمئني انتخاب كنيد و از يك مشاور كاربلد و قابل اعتماد كمك بگيريد. يك مشاوره قبل از ازدواج خوب، مي‌تواند به بهترين شكل شما را راهنمايي كند و در كيفيت رابطه‌ي شما تاثير مثبتي بگذارد.

چه زماني بايد به مركز زوج درماني مشاوره كنيم؟

مراجعه به مشاور، فقط مختص قبل از ازدواج نيست. در تمام مراحل زندگي مي‌توانيد از يك مشاور ماهر در زمينه موردنظر كمك بگيريد. مي‌دانيم كه برقراري رابطه‌ عاطفي سالم و حفظ آن كار آساني نيست. اين روابط به رسيدگي نياز دارند. 

در زوج درماني (Couple Therapy) مشاور به زوج‌ها كمك مي‌كند تا مشكلات خود را بدون هيچ تنشي حل كنند. در حقيقت زوج درماني باعث بهبود كيفيت روابط زوج‌ها مي‌شود پس اين جلسات را دست كم نگيريد. در اين جلسات با كمك مشاور، زوج‌ها مي‌توانند تصميم بگيرند كه به زندگي ادامه بدهند يا بهتر است جدا شوند. 

به عنوان مثال گاهي پيش مي‌آيد كه زوج‌ها با وجود اين كه در كنار هم زندگي مي‌كنند، نسبت به هم حس عاطفي ندارند و يك سري عوامل باعث مي‌شود كه به شكل رسمي از هم جدا نشوند. به اصطلاح مي‌گويند دو نفر از هم طلاق عاطفي گرفته‌اند. در اين زمان بهتر است كه در جلسه‌هاي زوج درماني شركت كنند تا مشاور به آن‌ها كمك كند.

به ياد داشته باشيد كه قبل از مراجعه به زوج درماني و خانواده درماني، بايد درك درستي از وظايف آن‌ها داشته باشيد؛ چون قرار نيست درمانگر به شما بگويد چكار كنيد، او بدون آن كه شما را قضاوت كند و در قالب حرفه‌اي، روش درست را به شما ياد مي‌دهد.

يكي از سوالات زوج‌ها اين است كه با ديدن چه نشانه‌هايي مي‌توانيم بفهميم كه به زوج درماني و خانواده درماني نياز داريم؟ 

  1. عبور نكردن از مشكلات تكراري

  2. ماندن بر سر دوراهي جدايي يا ادامه‌ي زندگي

  3. ايجاد مشكلات بحراني مثل خيانت، اعتياد و بيماري

  4. تصميم براي طلاق

  5. مشكل با فرزندان مثل اعتياد و پرخاشگري

  6. احساس خشم و كينه

  7. عدم سازگاي با شخص سوم رابطه مثل خانواده‌ي همسر، دوستان، همكاران و همسايه‌ها

اگر اين نشانه‌ها را در رابطه‌ي خود ديديد بهتر است به مركز زوج درماني و خانواده درماني مراجعه كنيد.

اما يكي از مشكلات بزرگي كه متاسفانه بسياري از زوج‌ها درگير آن مي‌شوند و هميشه از آن گله و شكايت دارند، مسئله‌ي شكاكيت همسر است. اين مشكل نه چندان كوچك باعث شده است كه مراجعه به زوج درمان بيشتر از قبل احساس شود. اگر شما هم با اين مشكل را داريد، جلسات مشاوره زوج درماني را فراموش نكنيد. 

درست است كه زندگي با فرد شكاك بسيار سخت است اما درمانگر مي‌تواند به شما راه‌كارهايي نشان دهد كه تا حدود زيادي به شك طرف مقابل خود دامن نزنيد. 

  • در اين روابط دور دروغ را براي هميشه خط بكشيد، چه دروغ بزرگي باشد چه كوچك. البته به ياد داشته باشيد كه در روابط عادي هم دروغ، پايه‌هاي زندگي شما را سست مي‌كند.

  • حساسيت‌هاي او را تحريك نكنيد و كمك كنيد تا از حساسيت‌هاي بي‌موردش دور شود.

  • نيازي نيست تا همه‌ گذشته‌ي خود را بگوييد و حريم خصوصي خود را حفظ كنيد.

  • در مقابلش از جنس مخالف تعريف نكنيد.

با كمك گرفتن از مشاور زوج درماني و راه‌كارهاي ساده شما مي‌توانيد تا حدودي آرامش خود را به دست آوريد. اگر شما به هر دليلي نمي‌توانيد به مركز مشاوره برويد مي‌توانيد زوج درماني آنلاين را تجربه كنيد. در زوج درماني آنلاين، متخصص زوج درماني كاربلد به شما مشاوره مي‌دهد.

امروزه به دليل مشغله‌ها و همچنين بروز بيماري كرونا، زوج درماني آنلاين و مشاوره تلفني زوج درماني، با استقبال زيادي روبه‌رو شده است. شما هم مي‌توانيد با يك جست‌وجوي ساده بهترين زوج درمانگر در شرق تهران را پيدا كنيد و به صورت حضوري و غيرحضوري از خدمات آن‌ها استفاده كنيد.

 

توسعه فردي و مهارت هاي زندگي

 

توسعه فردي يعني تلاش كنيم تا به فرد بهتري تبديل شويم. در توسعه فردي مهارت‌هايي مطرح مي‌شود كه احساسات، رفتار و افكار ما را پرورش مي‌دهد:

  • شناخت نيازهاي خود براي رشد

  • درك خود

  • توجه به پيشرفت

  • تاب‌آوري در برابر مشكلات

  • تعيين ارزش‌هاي شخصي

  • برنامه‌ريزي

  • خودآگاهي

  • توجه به سرگرمي و شادي

  • توجه به سلامتي و زيبايي

  • مهارت شنيدن

مهارت‌هاي زندگي مجموعه‎‌اي از مهارت‌ها است كه باعث مي‌شود بهتر زندگي كنيم و به افراد آموزش داده مي‌شود. با برگزاري دوره‌ تربيت مربي مهارت‌هاي زندگي، مهارت‌هاي زير آموزش داده مي‌شود:

  • خودآگاهي

  • اعتماد به نفس

  • ارتباط موثر و همدلي

  • جرات ورزي

  • حل تعارض

  • كنترل خشم

  • مديريت استرس

  • كنترل افسردگي

  • حل مسئله

  • تفكر خلاق و نقاد

پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي

آسيب‌هاي اجتماعي مجموعه‌اي از ناهنجاري‌هاي جامعه است كه به جسم و روان افراد آسيب مي‌زند. يكي از مهم‌ترين آسيب‌هاي اجتماعي، آسيب به كانون خانواده است كه اعتياد و طلاق شديدترين نوع آن محسوب مي‌شوند.

 

با توجه به دلايل طلاق در سال‌هاي پرخطر ازدواج و آمار آن مي‌توانيم متوجه شويم كه بيشترين اتفاق‌ها كه به طلاق و آسيب‌هاي اجتماعي ختم مي‌شوند، ريشه در مشكلات زمان عقد دارند. اگر خانواده مشكلات اوليه‌ي خود را حل كرده باشد و افراد با همدلي در كنار هم زندگي كنند، مي‌توانند زمينه‌ي رشد و پيشرفت را براي هم به وجود بياورند و از آسيب‌هاي اجتماعي جلوگيري كنند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.